Thanks for everyone who attended the events or followed through the internet!

Photos

Videos

NIGHT TRAIN OF FINLANDIA 2.-3.11.2018 TURKU | Kirjakahvila, Bar Into & Bar Ö

Uusi minifestivaali esittelee suomalaisia kitaristeja, joita joillakin tavoin yhdistää American Primitive Guitar -tyylin synnyttänyt John Fahey. Festivaalin alkukipinänä on ollut Sävel- ja Eteenpäin! -levymerkkien yhteisjulkaisu vuodelta 1968: tasan 50 vuotta sitten Suomessa julkaistiin vinyylisinglenä Faheyn versio Jean Sibeliuksen Finlandiasta (”We Would Be Building”; Sävel SÄ 1518). Festivaali tarjoaa värikkään näkymän teräskielisen akustisen kitaran sointeihin – luvassa on avoimia virityksiä, avaria näkymiä ja huumaavia resonansseja!

NIGHT TRAIN OF FINLANDIA 2.-3. Nov 2018 TURKU, FIN | Kirjakahvila, Bar Into & Bar Ö

The new mini festival features Finnish guitarists who have in one way or another been influenced by John Fahey who first originated the American Primitive Guitar music genre. The festival celebrates the 50th anniversary of Sävel/Eteenpäin! release of Fahey’s version of Jean Sibelius’ Finlandia (”We Would Be Building”; Sävel SÄ 1518). The festival offers a colorful view to the sounds of the steel string guitar in the style that favors emotion and mood over virtuosity for its own sake.

PE 2.11. KIRJAKAHVILA klo 19.30-22.00
• MYLLYKANGAS
• KADONNUT MANNER
• ANTTI ALANKO

LA 3.11. BAR INTO klo 15-16.30
• KADONNUT MANNER
• ANTTI ALANKO

LA 3.11. BAR Ö klo 18.30-22
• Voice of the Eagle: The Enigma of Robbie Basho -ELOKUVAN ENSIESITYS SUOMESSA
• NIKO KARLSSON
• TT SALO

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy! No entry fee!


Esiintyjät // Performers:

ANTTI ALANKO
Turkulainen kitaristi, joka soittaa 3–20-kielisiä soittimia slide-putkella ja näppäillen. Avoimia virityksiä, nauhalooppeja ja runsaasti kaikua – hypnoottis-meditatiivista olotilamusiikkia. Alangon ensimmäinen soololevy, Minne mieleni pakenet? (Kääntö), julkaistiin vuonna 2017. Vuonna 2018 Alanko on esiintynyt mm. Ilmiö- ja Mitäs Mitäs Mitäs 2018 -festivaaleilla ja lyhyen talvikiertueen merkeissä jopa Virossa ja Latviassa asti.
https://anttialanko.bandcamp.com/

KADONNUT MANNER
on Oulussa asuvan Lauri Mannerin kainuulais-primitivistinen soolokitaraprojekti, jossa rytmikkäällä sormisoitolla matkataan avovire-country bluesista kohti aina kokeellisempia maastoja. Punk-basistista itseoppineeksi kitaristiksi päätynyt Manner aloitti soolokeikkailun 2017 ja on saanut aikaiseksi 2 julkaistua albumia omia sävellyksiä sekä 113 keikan verran esiintymisiä, joista yli puolet syksyjen 2017 ja 2018 kiertueilla ympäri Euroopan.
https://kadonnutmanner.bandcamp.com/

MYLLYKANGAS
Myllykangas on Markus Myllykankaan (Callisto, Sattalite, Lauri Suvanto& heaven sent) sooloprojekti. Myllykankaan ensimmäinen levy, Älä tule takaisin ennen kuin olen vanha (ITSE), julkaistiin vuonna 2017 ja toinen soololevy on tekeillä.
https://itsejulkaisut.bandcamp.com/album/myllykangas-l-tule-takaisin-ennen-kuin-olen-vanha

NIKO KARLSSON
Niko Karlsson soittaa akustisella kitarallaan hortoiluretkiä ja hartaushetkiä amerikkalaisen fingerpicking-perinteen hengessä.
Niko Karlsson @ SoundCloud

TT SALO
Topias Tiheäsalo on turkulainen kitaristi. Hän on opiskellut klassista kitaraa Turussa ja Barcelonassa, mutta on pääasiassa soittanut improvisoitua musiikkia sen monissa muodoissa viimeisen parin vuosikymmenen ajan. Tiheäsalo on tehnyt musiikkia myös elokuviin ja mykkäelokuvaesityksiin.

 

sekä Suomen ensiesitys elokuvalle
and a screening of the documentary,

Voice of the Eagle: The Enigma of Robbie Basho
http://www.robbiebashofilm.com/